Nét geen goud

Weer zilver voor Kamminga, nu op 200 meter schoolslag

29 juli 2021 03:51 Aangepast: 29 juli 2021 06:34
Arno Kamminga. Beeld © ANP

Arno Kamminga beleeft de beste week uit zijn sportieve leven. Na het zilver op de 100 meter schoolslag, werd hij ook op de 200 meter tweede.

Lang lag Kamminga vooraan, maar de laatste baan bleek te zwaar om het goud binnen te halen. Net geen goud dus, maar het tweede zilver voor Kamminga zal ook een heerlijk gevoel geven. 

Concurrenten

De Australiër Zac Stubblety-Cook was vooraf de grootste concurrent van Kamminga en de favoriet voor de zege. Hij pakte inderdaad het goud, door een fantastisch laatste stuk. Mati Mattson de Fin werd derde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

TeamNL komt na recorddag top 10 medailleklassement binnen

Kamminga kon achteraf amper geloven dat hij bij zijn eerste Spelen meteen twee medailles mee naar huis neemt. "Het is nog steeds onwerkelijk. Ik ben heel blij met deze medaille."

'Ik race voor goud'

Teleurgesteld was hij niet dat hij nog werd ingehaald in de laatste baan. "Ik race voor goud, maar dit was alles wat er in zat. De laatste meters doen gewoon heel veel pijn. Zac (Stubblety-cook, red) heeft gewoon een geweldige laatste baan, hij komt er net overheen, maar ik ben heel blij met zilver."

Kamminga blij met tweede zilver: 'Maximaal haalbare'

Zwemmer Arno Kamminga is dik tevreden met zilver. 'Ik ben heel blij met deze medaille.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore