Op nippertje ingehaald

Roeisters Paulis en Keijser op koers voor goud, maar pakken brons

29 juli 2021 03:19 Aangepast: 29 juli 2021 04:22
Paulis en Keijser na hun bronzen race. Beeld © ANP

Opnieuw heeft Nederland bij de Spelen in Tokio succes behaald op de roeibaan. Dit keer waren het roeisters Ilse Paulis en Marieke Keijser die een bronzen medaille pakten in de lichte dubbeltwee. Lange tijd lag het duo op koers voor goud.

Het was daarom een plak met een bittere nasmaak, want tot kort voor de finish gingen de Nederlandse vrouwen aan kop. Op de laatste meters werd het duo alsnog ingehaald door Italië, dat goud pakte, en daarna ook Groot-Brittannië.

Vijfde roeimedaille 

Voor Paulis was het de tweede olympische medaille. Bij de Spelen van Rio de Janeiro won ze goud in de lichte dubbeltwee, toen samen met de inmiddels gestopte Maaike Head. Keijser proefde voor het eerst van olympisch succes. Zij maakte in Tokio haar olympische debuut.   

Het is de vijfde roeimedaille voor Nederland. Gisteren kende de roeiploeg een historische dag met vier medailles, waaronder goud voor de mannen van de dubbelvier. Nu al zijn er meer plakken gehaald dan op welke Olympische Spelen dan ook.

Roeisters Marieke Keijser (links) en Ilse Paulis met hun bronzen medailles. Roeisters Marieke Keijser (links) en Ilse Paulis met hun bronzen medailles.

Keijser en Paulis golden vooraf als een zekere kandidaat voor een medaille. Ze plaatsten zich in Tokio overtuigend voor de finales. In de halve finales eindigden ze als derde en dat was precies voldoende voor een plek in de eindstrijd, waarin zes boten om de medailles strijden.

Succesvol 

Het duo was de afgelopen jaren al behoorlijk succesvol met onder meer een zilveren medaille op de WK van 2019 en de Europese titel in 2020. Dit jaar werd het brons op de EK, maar Paulis in Keijser roeiden vorige maand nog wel een wereldrecord.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het regent roeimedailles: vier plakken binnen 2 uur in Tokio

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore