Wel op 200 meter

Dafne Schippers meldt zich af voor 100 meter sprint in Tokio

28 juli 2021 07:58 Aangepast: 28 juli 2021 10:26

Dafne Schippers doet in Tokio niet mee op de 100 meter sprint. Ze focust zich volledig op de de 200 meter. Ook doet ze gewoon nog mee aan de 4 x 100 meter.

Dat bevestigt haar manager en broer Derek Schippers. Schippers is dit seizoen niet topfit, vooral haar rug speelt soms op. De 100 meter is de afstand waarop ze het minste kans maakt op een medaille.

Maandagnacht in actie

De 100 meter sprint voor vrouwen begint vrijdagnacht. De 200 meter maandagnacht.

Begin juli zei Schippers al dat ze pas later zou beslissen welke afstanden ze zou lopen. "Dat moet je niet binnen een uur beslissen", zei ze toen. "Wat is fysiek handig? Wat wil je wel, wat wil je niet? Ik maak me er op zich niet zo druk over."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

TeamNL is nu écht van start na medailledag van jewelste

Manager en broer Derek Schippers zegt dat de keuze absoluut is gemaakt om te kunnen focussen op de andere afstanden. "Ze is fit, ze heeft er zin in."

Krachtsexplosie vanaf het blok

Maar het risico van de 100 meter is te groot. "Dan moet je nog eens misschien wel drie keer racen. Er komen zoveel krachten op dat lichaam. Dat is een risico."

Bekijk ook: Tweemaal goud voor Oranje, winnaars door het dolle heen

De roeiers wonnen goud, en Annemiek van Vleuten ook

Bij de 200 meter is die krachtsexplosie vanaf het startblok minder groot, legt Schippers uit. "Dan ben je minder afhankelijk van de start."

Meer kans op 200 meter

Bovendien is de 100 meter niet de beste afstand van Schippers. Op de 200 meter heeft ze meer kans om hoger te eindigen, zei haar broer. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore