Sport

Triatlete Klamer knap vierde in olympische race Tokio

27 juli 2021 02:11

De Nederlandse triatlete Rachel Klamer heeft op haar derde Olympische Spelen haar beste resultaat behaald. De 30-jarige Beuningse rukte in de olympische wedstrijd in Tokio in de afsluitende 10 kilometer hardlopen op naar voren en eindigde op de zeer verdienstelijke vierde plaats.

Een medaille was te hoog gegrepen. Daarvoor was de achterstand op de eerste drie te groot, maar haar klassering was veel beter dan de tiende plaats die ze vijf jaar geleden behaalde. Haar sterke optreden was verrassend, want de oud-Europees kampioene had een moeilijk jaar achter de rug met het overlijden van haar moeder, een hardnekkige blessure en hartproblemen bij haar echtgenoot.

Landgenote Maya Kingma, vooraf bestempeld tot kandidaat voor een medaille, eindigde als elfde

Flora Duffy uit Bermuda, de gedoodverfde favoriete, veroverde de olympische titel. De tweevoudig wereldkampioene nam bij het lopen afstand van haar concurrenten en liep solo naar het goud. De Britse Georgia Taylor-Brown behaalde het zilver en de Amerikaanse Katie Zaferes pakte brons.

De olympisch race in het Odaiba Marine Park begon een kwartier later dan gepland vanwege de stortregen. Gedurende de wedstrijd klaarde het weer op.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore