'Bedankt voor lieve berichtjes'

BMX'er Kimman blesseert knie door aanrijding met official

26 juli 2021 15:37 Aangepast: 26 juli 2021 18:29
Niek Kimmann tijdens een training. Beeld © ANP

De Nederlandse BMX'er Niek Kimman heeft tijdens een training bij de Olympische Spelen in Tokio een knie geblesseerd door een aanrijding met een official. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk.

Kimmann, de wereldkampioen van 2015, plaatste op zijn sociale media een filmpje van het incident. Daarop is te zien hoe de Nederlander tijdens een training op de olympische baan op hoge snelheid op een official botst die ineens oversteekt.

"Kijk uit, kijk uit!", roept iemand in het Engels vlak voor de botsing al luidkeels over de baan. De 25-jarige Nederlander viel door de aanrijding voorover op het asfalt van het Ariake Urban Sports Park.

"Ik raakte een official die de baan wilde oversteken", schrijft Kimmann op Twitter. "Hoop dat de official in orde is. Mijn knie doet pijn, maar ik zal mijn best doen om donderdag klaar te zijn! Bedankt iedereen voor de berichtjes, ik waardeer het!"

Donderdag rijdt Kimmann als het goed is een wedstrijd op de Olympische Spelen. Kimman rijdt de BMX-wedstrijden samen met landgenoten Twan van Gendt en Joris Harmsen.

Bij de vrouwen doen Laura Smulders, Judy Baauw en Merel Smulders mee. Na de voorronden op donderdag worden vrijdag de finales verreden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Niek knokte voor goud, Jelle voor zijn leven: 'Ik heb me schuldig gevoeld'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore