Bittere pil

Van der Poel naar ziekenhuis na zware valpartij in mountainbikerace Tokio

26 juli 2021 09:04 Aangepast: 26 juli 2021 10:31
Mathieu van der Poel valt in Tokio. Beeld © ANP

Het is Mathieu van der Poel niet gelukt een medaille te pakken bij het mountainbiken in Tokio. Van der Poel viel kort na het begin na een grote sprong en had duidelijk veel pijn. Hij probeerde zijn achterstand nog wel goed te maken, maar toen hij zag dat dat niet lukte, stapte hij af.

Van der Poel is na zijn val naar het ziekenhuis gegaan. Hij heeft last van zijn heup. Van der Poel wijt zijn val aan het weghalen van een plank die tijdens de verkenning nog achter het rotsblok bevestigd was, twittert hij.

Het was een flinke domper voor Van der Poel, die zijn zinnen had gezet op een medaille, en het liefst de gouden. Van der Poel stapte onder meer voortijdig af bij de Tour de France om op zijn best te kunnen zijn in Tokio.

Minuut achter

Hij probeerde het nog wel om terug te keren bij de renners vooraan. Na de val had hij ongeveer een minuut achterstand op de leiding. Hij bleef vechten, hij bleef strijden, maar het bleek te veel van het goede.

Voor Van der Poel zou goud bij het mountainbiken de belangrijkste prijs zijn, zei zijn vader Adrie vooraf:

Goud voor Pidcock

De strijd om de medailles werd met overmacht in zijn voordeel beslist door Thomas Pidcock. De pas 21-jarige Brit, net als Van der Poel ook actief als veldrijder en wegrenner, kwam alleen aan. Achter hem pakte de Zwitser Mathias Flückiger zilver. Het brons ging naar de Spanjaard David Valero Serrano. Milan Vader, de tweede Nederlander in de wedstrijd, werd tiende.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore