Zelfde vliegtuig

Ook Nederlandse tennisser Rojer positief getest op coronavirus

26 juli 2021 07:08 Aangepast: 26 juli 2021 07:11
Jean Julien Rojer in actie tijdens deze Olympische Spelen. Beeld © AFP

Tennisser Jean Julien Rojer is positief getest op het coronavirus. De olympiër zat op dezelfde vlucht als de andere Nederlandse besmette olympiërs. Rojer is de vierde Nederlandse sporter die besmet is.

Rojer zou vandaag in actie komen tijdens de tweede ronde van het dubbelspel, maar hij en zijn partner Wesley Koolhof hebben zich noodgedwongen teruggetrokken.

'I feel terrible'

Via een persbericht van NOC*NSF laat Rojer weten: "Helaas ben ik vanmorgen door de dokter gebeld dat mijn test positief was. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het spijt me zo verschrikkelijk voor iedereen in het team. Ik heb er vooraf en ook hier alles aan gedaan om niet besmet te raken. Ik heb geen idee hoe dit is gekomen. I feel terrible en voor mijn dubbelpartner Wesley is dit ook vreselijk."

Ook Koolhof laat van zich horen. "Dit is natuurlijk het slechtste nieuws dat je als sporter kunt krijgen", zegt hij. "Ver van huis op zo’n groot internationaal toernooi. Voor mij persoonlijk is het jammer dat we zo uit het toernooi gaan. Maar mijn gedachten zijn vooral bij Jean Julien. Ik hoop dat deze nachtmerrie voor hem snel voorbij is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Skateboardster Candy testte positief in Tokio: 'Heb de ogen uit m'n kop gejankt'

Rojer is de vierde Nederlandse sporter die positief getest is. Eerder moesten skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en roeier Finn Florijn het toernooi al om die reden verlaten. Ook twee begeleiders werden positief getest.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore