Sport

Dag zonder positieve coronatests voor Nederlandse sportploeg

23 juli 2021 13:13 Aangepast: 23 juli 2021 13:33

De Nederlandse sportploeg op de Olympische Spelen heeft een dag zonder positieve coronatests doorgemaakt. Alle testuitslagen waren vrijdag negatief, aldus een woordvoerder van sportkoepel NOC*NSF. In de dagen ervoor testten skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en een staflid van de roeiploeg positief op het coronavirus.

De drie positieve gevallen bleken allemaal in hetzelfde vliegtuig van Amsterdam naar Tokio te hebben gezeten. Op die vlucht gingen tientallen sporters en begeleiders mee. De vrees bestaat dat het gaat leiden tot meer positieve testuitslagen in het olympisch dorp, maar vrijdag waren alle uitslagen van de speekseltests negatief. Sportkoepel NOC*NSF hoopt de bron van de drie besmettingen te achterhalen.

Pieter van den Hoogenband, de chef de mission van TeamNL, heeft de sporters opgeroepen de strenge regels nauwgezet te volgen. Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen lopen 42 sporters en begeleiders van TeamNL mee het Olympisch Stadion in. Na de positieve gevallen van de afgelopen dagen heeft niemand zich afgemeld om mee te lopen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore