Sport

Slapeloze nachten voor IOC-baas Bach over Spelen in Tokio

20 juli 2021 09:26

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Thomas Bach, erkende dinsdag dat hij slapeloze nachten heeft gehad over de Spelen in Tokio. Volgens Bach viel het niet mee met de situatie rond het coronavirus, de tegenstand van de Japanse bevolking en het moeten weigeren van publiek in de olympische stadions.

"De afgelopen 15 maanden hebben we veel beslissingen moeten nemen op zeer onzekere gronden. We hadden elke dag twijfels. We beraadslaagden en discussieerden. Er waren slapeloze nachten", zei Bach. "Dit was ook zwaar voor ons, zwaar voor mij. Maar om de Spelen te laten doorgaan, moesten we vertrouwen geven, een uitweg uit deze crisis laten zien".

Door de positieve coronatesten in onder meer het olympisch dorp zijn Bach en het IOC de afgelopen dagen weer meer onder druk komen te staan. Toch is Bach vooral positief nu het openingsceremonie naderbij komt. "We kunnen eindelijk licht aan het einde van de donkere tunnel zien", zei Bach. "Annulering was nooit een optie voor ons. Het IOC laat de atleten nooit in de steek... we deden het voor de atleten."

De Olympische Spelen worden vrijdag geopend.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore