Ga naar de inhoud
Te veel blessures

Arjen Robben stopt definitief met voetballen

Arjen Robben Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Pim Ras

Arjen Robben heeft de knoop doorgehakt: hij stopt met voetballen. Dat meldt hij via Twitter en op de website van zijn huidige club, FC Groningen.

Robben liep na zijn comeback vorig seizoen bij de Groningers tegen veel blessures aan. Hij noemt het een 'moeilijke beslissing, omdat het verstand en de emotie recht tegenover elkaar stonden'.

Eerlijk en realistisch

"Het voetbalhart wilde graag verder, vooral met dat uiteindelijke doel van een volle Euroborg in het vooruitzicht."

Robben noemt de beslissing 'eerlijk en realistisch'. "Daarom ben ik vanaf vandaag geen speler meer, maar supporter van FC Groningen."

Robben raakte na zijn comeback al in zijn eerste competitiewedstrijd tegen PSV geblesseerd. Hij kwam daarna tot aan de winterstop slechts één keer als invaller in het veld. Na de winter deed Robben nog vier keer mee in de eredivisie, met als hoogtepunt de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Emmen. De nummer 10 startte voor het eerst in de basis en leverde twee assists (0-4). In de play-offs om Europees voetbal verloor Groningen, met Robben in de ploeg, van FC Utrecht. Het contract van Robben liep na het seizoen af.

De 37-jarige routinier, 96-voudig international, gebruikte de afgelopen weken om na te denken over zijn toekomst. Robben deed vorige maand mee in een oefenwedstrijd van FC Groningen Onder 18. Na gesprekken met familie, vrienden en Groningen-trainer Danny Buijs kwam Robben tot de conclusie dat het beter is om te stoppen.

"Ik had nog wat moois voor ogen. Hopelijk gaan we komend seizoen weer met volle stadions spelen, dat had ik nog zo graag gewild. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de fans", aldus Robben. "Ik heb zoveel warme reacties gehad, het hele jaar door, ook in de fase dat het minder ging. Ik ben een gevoelsmens, dat doet me veel. Het maakte het niet makkelijker om uiteindelijk het slechte nieuws te brengen."

FC
Lees meer
FC Utrecht verslaat FC Groningen, Robben kijkt terug op 'moeilijkste revalidatie ooit'

De oud-speler van PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München en FC Groningen gaat voorlopig 'even helemaal niets' doen. "Ik ben nu geen speler meer van de club, nu word ik weer supporter. Ik heb nog geen concrete plannen voor de toekomst. We gaan het zien. We zijn als gezin teruggekomen naar Groningen en dit is ook onze club. Die verbondenheid zal er altijd zijn. Maar het is goed om nu eerst weer even afstand te nemen."