40 kilometer alleen aan kop

Bauke op zijn best: Mollema wint met fraaie solo 14de etappe in Tour

10 juli 2021 16:42 Aangepast: 10 juli 2021 17:21
Beeld © AP

Bauke Mollema heeft de veertiende etappe van de Tour de France gewonnen. De renner van Trek-Segafredo kwam na een rit van 184 kilometer van Carcassonne naar Quillan als eerste over de streep - met gebalde vuist.

Het is de derde keer dat Mollema een etappe zege boekt in een grote ronde. Mollema won in 2017 de vijftiende etappe van de Tour naar Le Puy-en-Velay. Toen ontsnapte hij ook uit een kopgroep en reed hij solo naar de finish. De Nederlandse wielrenner won daarnaast de Ronde van Lombardije in 2019 en de Classica San Sebastian in 2016.

Meer dan 40 kilometer

De 34-jarige Groninger fietste meer dan 40 kilometer alleen aan kop. Hij begon met een voorsprong van bijna anderhalve minuut aan de slotklim, de Col de Saint-Louis. Op de top lag hij nog een minuut voor op de eerste achtervolgers. Die voorsprong hield hij tot de eindstreep vast.

Het is de tweede keer dat een Nederlander een etappe wint in deze ronde. Mathieu van der Poel wond de tweede etappe.

Klassement

Op iets meer dan een minuut kwam de Oostenrijker Patrick Konrad als tweede binnen, maar vooral de Fransman Guillaume Martin deed goede zaken. Hij kwam op 1.28 van Mollema over de streep en stijgt van plek negen in het klassement naar plek twee.

Het peloton met geletruidrager Tadej Pogacar finishte op bijna 6.53 minuten van Mollema. De Sloveen van UAE-Team Emirates behoudt het geel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore