Sport

Oproep Japan: ga niet kijken bij wielrennen en triatlon op Spelen

09 juli 2021 11:39

De organisatie van de Olympische Spelen heeft de Japanners opgeroepen om niet langs het parcours te gaan staan bij de wielerwedstrijden op de weg en de triatlonraces. Eerder deed het organisatiecomité die oproep al voor de marathon en de snelwandelwedstrijden die in het noordelijk gelegen Sapporo worden gehouden.

Het comité besloot donderdag in samenspraak met de Japanse overheid en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om alle sportlocaties in Tokio dicht te houden voor publiek. Niet alleen buitenlandse fans worden geweerd, ook de Japanners moeten thuisblijven.

De parcoursen van de wielerwedstrijden en de triatlons zijn vanwege de lengtes moeilijk af te sluiten voor publiek. De organisatie kwam daarom met een oproep aan de Japanners om thuis te blijven en niet langs de kant van de weg te gaan staan, om mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De wegwedstrijden en tijdritten voor de wielrenners worden buiten Tokio gehouden. De triatlonwedstrijden zijn wel in de Japanse hoofdstad.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore