Tour de France

Française die valpartij Tour veroorzaakte op 14 oktober voor de rechter

02 juli 2021 13:07 Aangepast: 02 juli 2021 13:39

De toeschouwer die afgelopen zaterdag in de eerste etappe van de Tour de France met een kartonnen bord een grote valpartij veroorzaakte, moet op 14 oktober voor de rechter verschijnen in Brest. Dat heeft het parket in de Bretonse stad bekendgemaakt.

De vrouw stond zaterdag met haar rug naar het aanstormende peloton met een kartonnen bord met daarop een groet aan haar opa en oma. De Duitser Tony Martin kon haar niet ontwijken waarna tientallen renners tegen het asfalt gingen. Ze meldde zich woensdagmiddag op het politiekantoor van Landerneau. Tourorganisator ASO had een klacht ingediend tegen de vrouw, maar trok die gisteren in.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tour trekt aanklacht tegen veroorzaakster valpartij in: 'Opgeblazen verhaal'

"De verdachte moet op donderdag 14 oktober 2021 om 13.30 uur verschijnen op de zitting van de correctionele rechtbank van Brest", meldt officier van justitie Camille Miansoni.

De 30-jarige Française is door de gendarmerie in Finistère vrijgelaten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie van Brest. Ze was door de politie in voorlopige hechtenis geplaatst voor 'het onvrijwillig veroorzaken van blessures door opzettelijke schending van de veiligheids- of voorzichtigheidsplicht'.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore