Tour de France

Van der Poel rekent op aanvallen op zijn gele trui

01 juli 2021 18:25 Aangepast: 01 juli 2021 18:35

In de aanloop naar een weekeinde vol Alpencols wacht het Tourpeloton morgen in de slotfase van de zevende etappe al een aantal beklimmingen. "Het wordt een zwaar gevecht om het geel te behouden", keek leider Mathieu van der Poel donderdag vooruit. "Al hangt veel af van het verloop van de rit en of de klimmers zich al willen laten zien."

Van der Poel behield gisteren na de tijdrit de gele trui, wat eigenlijk niet verwacht was. De Sloveen Tadej Pogacar is hem in het klassement tot op 8 seconden genaderd, maar verder zijn er nog maar twee renners (Van Aert en Alaphilippe) die binnen de minuut staan van de Nederlander van Alpecin-Fenix.

Mooie dag

Van der Poel: "Er zullen ongetwijfeld jongens in de aanval gaan. We gaan het zien. Het was in ieder geval weer een mooie dag in de gele trui. Best wel zwaar, zeker in het begin toen veel renners probeerden weg te rijden. Daarna werd het gelukkig wat rustiger."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van der Poel: een van mijn beste dagen ooit op de fiets

Van der Poel droeg in volle finale zijn steentje bij voor de ploeg die met de Belg Jasper Philipsen de nummer 2 had achter ritwinnaar Mark Cavendish.

Cavendish de snelste

"Ik heb gedaan wat ik kon voor Jasper en Tim (Merlier), al was ik ze even kwijt en moest ik wachten tot ze weer in mijn wiel zaten. Ik denk dat we de sprint goed hebben aangepakt, maar Cavendish is op dit moment gewoon de snelste."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cavendish wint ook zesde etappe Tour de France

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore