'Renners respecteren'

Tour trekt aanklacht tegen veroorzaakster valpartij in: 'Opgeblazen verhaal'

01 juli 2021 13:40 Aangepast: 01 juli 2021 13:51
Vlak voor de valpartij op ruim 40 kilometer van de finish

De organisatie van de Tour de France heeft de aanklacht ingetrokken tegen de vrouw die zaterdag een massale valpartij veroorzaakte. De 30-jarige Française was, nadat ze zich enkele dagen later bij de politie had gemeld, vastgezet op het politiebureau in afwachting van behandeling van haar zaak.

"We trekken onze klacht in", liet Tourbaas Christian Prudhomme weten. "Dit verhaal is buitenproportioneel opgeblazen, al willen we iedereen eraan blijven herinneren de veiligheid in acht te nemen."

Rug naar het peloton

De vrouw stond half op de weg met haar rug naar het aanstormende peloton, met een bord in de hand waarmee ze in beeld wilde komen van de camera om een groet te brengen aan oma en opa. De Duitser Tony Martin klapte op de vrouw, waarna veel andere renners ook ten val kwamen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Franse media: politie arresteert toeschouwer die peloton ten val bracht

"Als je naar de koers komt, dan houd je je kind bij je, je huisdier aan de lijn en je past op met oversteken. Maar boven alles respecteer je de renners, dat zijn degenen die het waard zijn om op tv te komen", zegt Prudhomme.

Aangifte vakbond

Bij de Franse politie loopt nog wel een aangifte die is ingediend door de internationale vakbond voor wielrenners, CPA. "De CPA en de renners hopen dat toeschouwers hierdoor worden aangemoedigd om eens goed bij zichzelf te rade gaan en de renners te respecteren", zegt vicevoorzitter Pascal Chanteur.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore