Sport

Verstappen verwacht meer spanning in tweede race op Red Bull Ring

30 juni 2021 16:03

Max Verstappen verwacht zondag meer spanning in de race over de Red Bull Ring dan afgelopen zondag. De Nederlandse coureur domineerde toen de Grote Prijs van Stiermarken van begin tot eind. "Ik verwacht dat iedereen dit weekeinde dichter bij elkaar zal zitten, dat gebeurt meestal als we twee races achter elkaar op hetzelfde circuit hebben", zei de leider in het WK-klassement.

De Formule 1-coureurs racen twee weken achter elkaar over de Red Bull Ring, de thuisbasis van de renstal van Verstappen. Zondag staat daar de Grote Prijs van Oostenrijk op het programma. De kopman van Red Bull heeft in het WK na acht grands prix 18 punten voorsprong op titelverdediger Lewis Hamilton, die in de GP van Stiermarken pas bijna 36 seconden na Verstappen over de finish kwam. De Britse Mercedes-coureur had in de slotfase van de race wel een extra pitsstop gemaakt en reed op nieuwe banden de snelste raceronde, goed voor een extra WK-punt.

"Het was een teamprestatie dat we afgelopen weekeinde onze thuiswedstrijd wonnen en we mogen daar heel blij mee zijn, maar we kunnen komend weekeinde niet zomaar hetzelfde resultaat verwachten", zei Verstappen. "De anderen zullen leren van wat niet goed ging. Op dit moment hebben wij alles heel goed voor elkaar, maar we moeten zorgen dat dat zo blijft, want het is nog steeds een heel lang seizoen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore