Tour de France

Franse media: politie arresteert toeschouwer die peloton ten val bracht

30 juni 2021 15:42 Aangepast: 01 juli 2021 14:14
De fan hield een groot bord omhoog voor de renners.

De toeschouwer die in de eerste etappe van de Tour de France afgelopen zaterdag een massale valpartij in het peloton veroorzaakte, is aangehouden. Dat melden Franse media. Op zo'n 45 kilometer van de finish in Landerneau reed de Duitse wielrenner Tony Martin (Jumbo-Visma) tegen de vrouw aan, die met een breed kartonnen bord in haar handen half op de weg stond.

Le Parisien heeft het nieuws van het Franse RTL bevestigd. De Franse vrouw verdween direct na het incident en bleef tot vandaag voortvluchtig. Zij heeft zichzelf gemeld bij de politie en riskeert een boete van 1500 euro.

De vrouwelijke toeschouwer liet op 45 kilometer van de finish een kartonnen bord met de tekst 'Allez Opi-Omi' zien aan de wereld, maar ze kwam veel te dicht bij de wielrenners. Martin kon de vrouw, die alleen naar de camera keek en niet naar de renners, voorin het peloton niet ontwijken en ging onderuit.

Het leidde ertoe dat tientallen renners op het asfalt smakten. Vrijwel het hele peloton kwam tot stilstand.

Voorop reed de Nederlander Ide Schelling als enige renner nog vooruit. Onder anderen Martins ploeggenoot Wout van Aert en de Fransman Julian Alaphilippe raakten achterop. Het peloton onder leiding van renners van Deceuninck - Quick-Step besloot na enige aarzeling te wachten op de renners in achtervolging.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Enorme valpartij in Tour de France na lompe actie van fan

Aan Ouest-France heeft tourbaas Christian Prudhomme laten weten dat ASO meteen een aanklacht heeft ingediend tegen de vrouw. Justitie wil haar vervolgen voor het onopzettelijk aanbrengen van letsel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw die vreselijke valpartij veroorzaakte in Tour nog spoorloos

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore