Sport

Indrukwekkende Alaphilippe telde af tot de finish

26 juni 2021 17:53

Met een indrukwekkende krachtsinspanning veroverde Julian Alaphilippe zaterdag de eerste gele trui in de 108e Tour de France. De wereldkampioen deed dat met zijn specialiteit, een aanval bergop in de eerste etappe met finish in Landerneau. De slotklim van 3 kilometer was voor hem genoeg om alle concurrenten uit het wiel te rijden.

"Maar het was zwaar, ik ben gaan aftellen: nog een kilometer, nog 800 meter, nog 500 meter. Het voelt als een heel bijzondere overwinning", vertelde de 29-jarige Fransman van Deceuninck - Quick-Step.

"Dit was een scenario dat ik van tevoren al had gevisualiseerd. Het is een supergevoel om zo te winnen. Met dank ook aan de ploeg, die geweldig werk heeft geleverd", vertelde Alaphilippe, die een speciaal dankwoord had voor zijn Belgische ploeggenoot Dries Devenyns. "We hebben eerst de sprinters geëlimineerd. Daarna kwam Dries op kop om het tempo verder te verhogen. Ik kwam ruim 2 kilometer voor de streep op kop en had meteen een gat. Dat was eigenlijk niet voorzien, maar toen moest ik door. Het was echt aftellen. Dit is een geweldige ervaring."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore