Sport

Condooms ontbreken dit keer in olympisch dorp vanwege coronavirus

20 juni 2021 09:19

Het is bij de komende Olympische Spelen in Tokio niet de bedoeling dat atleten in het olympisch dorp seks met elkaar hebben. Als voorzorgsmaatregel tegen de verspreiding van het coronavirus deelt de organisatie dit keer geen condooms uit. Dat is voor het eerst sinds de Spelen van 1988 in Seoul. De atleten krijgen de condooms wel ná de Spelen, als ze Japan weer verlaten. Het gaat om 160.000 stuks.

De atleten worden volgende maand bij de Spelen onderworpen aan zeer strikte regels op het gebied van hygiëne en gedrag. In het olympisch dorp wordt mensen gevraagd zich aan de afstandsregels te houden en "onnodige vormen van fysiek contact" te vermijden. Bij een overtreding riskeren de deelnemers flinke straffen, van boetes tot diskwalificatie en uitzetting uit Japan.

Volgens het Internationaal Olympisch Comité zal 80 procent van de atleten in het olympisch dorp bij de start van de Olympisch Spelen zijn ingeënt. Vanwege de pandemie was het grootste sportevenement ter wereld met een jaar uitgesteld. De Spelen beginnen nu op 23 juli.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore