Sport

Sportkoepel NOC*NSF: we zijn hartstikke blij met versoepelingen

18 juni 2021 20:38

Sportbond NOC*NSF is "hartstikke blij" met de door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen. "We gaan op een plezierige manier weer open, zonder ingewikkelde beperkingen", zegt Geert Slot namens de organisatie. De regering staat vanaf 26 juni alle sportwedstrijden weer toe.

Heel goed nieuws, vervolgt Slot. "Elke dag dat we eerder aan de slag kunnen is meegenomen, ook nu straks de vakanties aanbreken. Honkbal, softbal en cricket bijvoorbeeld zijn echte zomersporten en die kunnen nu op een gemakkelijke manier beginnen. In enkele andere takken van sport zal men nu langer doorgaan. Er kunnen nog toernooien worden georganiseerd. Het is mooi dat dit nu kan."

Er zijn geen belemmering met afstand, althans niet binnen de lijnen, of "rare tijden" waarop getraind of gespeeld kan worden. "Natuurlijk moeten de sporters buiten het veld rekening houden met de 1,5 meter, dat wel", zegt Slot. "Maar wat denk je wat dit betekent voor al die ouders, die maanden hun kinderen niet hebben kunnen zien sporten. Nu mogen we weer met het hele gezin naar de vereniging. Dat is geweldig nieuws."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore