Sport

Wielrenner Kron wint zesde rit in Zwitserland na straf voor Costa

11 juni 2021 17:53

Wielrenner Andreas Kron heeft de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Deen van Lotto Soudal verloor de sprint van Rui Costa, maar na lang beraad van de jury werd de Portugees teruggezet naar de tweede plaats wegens onreglementair sprinten. De Oostenrijker Hermann Pernsteiner eindigde als derde.

In de zesde etappe, waarin Mathieu van der Poel wegens een lichte verkoudheid niet meer van start ging, kreeg een grote groep van 29 renners zonder gevaar voor de leiderstrui van de Venezolaan Richard Carapaz de mogelijkheid om weg te rijden. Daarbij zaten de Nederlanders Antwan Tolhoek en Gijs Leemreize van Jumbo-Visma.

De Spanjaard David de la Cruz probeerde het alleen, maar hij werd bijgehaald door een groep met Tolhoek. De renner van Jumbo-Visma moest echter even passen bij een aanval van Costa en Pernsteiner. Kron kon wel nog bij de twee aansluiten en won uiteindelijk de etappe, omdat Costa werd teruggezet. Tolhoek eindigde als achtste.

De leiderstrui blijft in handen van Carapaz, die op 2.49 minuten binnenkwam. De Venezolaan heeft 26 seconden voorsprong op de Deen Jakob Fugslang. Sam Oomen staat zevende op 2.19 van de renner van Ineos Grenadiers. Zaterdag is er een individuele tijdrit van 23 kilometer. De Ronde van Zwitserland eindigt zondag.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore