Circuit in Italië

Zwitserse motorcoureur Dupasquier (19) overleden na zware crash

30 mei 2021 12:25 Aangepast: 30 mei 2021 15:23
Jason Dupasquier Beeld © Getty

De Zwitserse motorcoureur Jason Dupasquier is overleden. De 19-jarige Moto3-coureur was gisteren tijdens de kwalificaties betrokken bij een zware crash op het circuit van Mugello in Italië.

Dupasquier kwam in een bocht ten val en werd geraakt door een motor. Hij bleef schijnbaar levenloos liggen. De Zwitser werd ruim een half uur op het asfalt behandeld, omringd door hulpverleners, en werd daarna naar het ziekenhuis van Florence gebracht.

"Ondanks de beste inspanningen van de medische staf van het circuit en iedereen die de Zwitserse coureur heeft verzorgd, heeft het ziekenhuis bevestigd dat Dupasquier helaas is bezweken aan zijn verwondingen", aldus de organisatie van de MotoGP.

Dupasquier hield aan de crash, waarbij meerdere coureurs betrokken waren, ernstige hersenschade over. In de nacht van zaterdag op zondag onderging hij een borstoperatie.

Prüstel GP, het Duitse motorsportteam van Dupasquier, liet zondagochtend al weten de Grote Prijs van Italië over te slaan. "De situatie van Jason is nog steeds kritiek, al onze gedachten zijn bij hem", meldde het team eerder op de dag. De betrokken instanties, waaronder de internationale motorsportfederatie, condoleren in een verklaring de nabestaanden van de coureur.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore