Overrompeld

Lieke Martens wint met Barcelona de Champions League

16 mei 2021 22:52 Aangepast: 16 mei 2021 23:15
Lieke Martens (r) viert met doelpuntenmaker Aitana Bonmati de 3-0 Beeld © ANP

Barcelona heeft de Champions League gewonnen. Met een uitblinkende Lieke Martens in de hoofdrol, liet de ploeg geen spaan heel van Chelsea. De eindstand van 4-0 was al bij rust bereikt.

Martens scoorde zelf niet, maar was bij drie van de vier doelpunten betrokken. Meteen al gaf ze haar visitekaartje af door na twintig seconden op de lat te schieten. Uit diezelfde aanval viel vervolgens, nog in de eerste minuut, de 1-0. 

Overrompelen

Barcelona overrompelde de Britse kampioen in de openingsfase. De 2-0 en 3-0 volgden nog in de eerste 20 minuten. Op dat moment was Chelsea nauwelijks aan voetballen toegekomen. De 4-0 viel ruim voor de rust. Daarna leek de ploeg wat gas terug te nemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lieke Martens: 'Nederland moet trots zijn op vrouwenvoetbal'

Na de pauze kwam Chelsea wat sterker uit de kleedkamer, maar echt gevaarlijk wist de ploeg niet te worden. De overwinning van Barcelona kwam geen moment meer in gevaar.

Het is de eerste keer dat de vrouwen van Barcelona de Champions League winnen.  Twee jaar geleden stond Martens met Barça ook in de finale van de Champions League. Toen verloren de Spaanse voetbalsters met 4-1 van Olympique Lyon, dat de laatste vijf edities van het toernooi wist te winnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore