Sport

Wielrenner Mäder redt het in Giro-etappe wel tot de finish

13 mei 2021 18:38

Wielrenner Gino Mäder kon toen hij alleen voorop lag in de slotkilometer van de zesde etappe van de Ronde van Italië alleen nog maar denken aan de rittenkoers Parijs-Nice. Daar greep hij naast de ritzege in de zevende etappe doordat hij enkele tientallen meters voor de streep werd bijgehaald door de Sloveen Primoz Roglic. Dit keer hield hij net genoeg over om zijn eerste ritzege in een grote ronde te pakken.

"Zodra ik alleen voorop lag, kon ik alleen daar nog maar aan denken. Het gaat weer gebeuren", zei de Zwitser. "Pas in de laatste honderd meter kon ik genieten en het vieren. Wat een heerlijk gevoel."

Mäder was de laatste hoop in de plannen van Bahrain Victorious om zich op te richten na het wegvallen van de Spaanse kopman Mikel Landa. Die brak woensdag bij een val zijn sleutelbeen en moest opgeven. "Gisteren was zo'n treurige dag toen we Mikel kwijtraakten", zei de Zwitser. "We besloten voor hem te rijden en alles in de ontsnapping te stoppen. Het is zo fijn dat het nu wel lukt, nadat ik in Parijs-Nice naast de zege had gegrepen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore