Sport

Tom Dumoulin keert terug en focust zich op olympische tijdrit

13 mei 2021 08:55 Aangepast: 13 mei 2021 10:26
Dumoulin in september 2020. Beeld © BELGA

Tom Dumoulin keert terug als profwielrenner. Na een pauze van vier maanden heeft Dumoulin besloten zich weer volledig op de topsport te richten, meldde Wielerflits vanmorgen. De honger om wedstrijden te rijden, kwam terug.

Dumoulin start op 6 juni met de Ronde van Zwitserland. Dat wordt dan weer de eerste wedstrijd die hij rijdt. Vervolgens rijdt hij het NK-tijdrijden en het NK op de weg, schrijft Wielerflits. Dumoulins ploeg Jumbo-Visma heeft het nieuws over de rentree van de renner bevestigd.

Het grote doel voor Dumoulin wordt de olympische tijdrit in Tokio die op 28 juli wordt verreden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tom Dumoulin stopt voor onbepaalde tijd met wielrennen: 'Wat wil ík eigenlijk? '

Pauzeknop

Dumoulin besloot eind januari een pauze in te lassen in zijn wielercarrière. In samenspraak met zijn ploeg Jumbo-Visma had hij afgesproken om voor onbepaalde tijd met onbetaald verlof te gaan.

"Ik heb vrijdag het besluit genomen. En de ploeg steunt me daarin en het voelt echt goed. Het is echt alsof er een rugzak van 100 kilo van mijn schouders is gegaan. Ik werd meteen helemaal vrolijk wakker. Het voelt gewoon zo goed dat ik eindelijk het besluit heb genomen van: ik ga echt even de tijd nemen voor mezelf. Dat zegt genoeg", zei Dumoulin destijds.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore