Spannende race

Lewis Hamilton wint GP van Spanje, Max Verstappen tweede

09 mei 2021 16:02 Aangepast: 09 mei 2021 17:36
Verstappen en Hamilton (Archieffoto)

Lewis Hamilton heeft zojuist de Grand Prix van Spanje gewonnen. Na een spannende wedstrijd op het circuit van Barcelona-Catalunya wist hij Max Verstappen, die vrijwel de hele race op kop reed, in de slotfase voorbij te racen. Valterri Bottas werd derde.

Max Verstappen is er niet in geslaagd voor de tweede keer in zijn carrière de GP van Spanje te winnen. Hamilton ging vandaag vanaf poleposition van start. Verstappen startte op de tweede plek, maar wist Hamilton al snel voorbij te rijden en koppositie te pakken.

Verstappen reed een groot deel van de race aan de leiding, maar moest in de slotfase toezien hoe hij werd gepasseerd door Mercedes-coureur Hamilton. Op oude banden kon Verstappen de Britse wereldkampioen niet van zich afhouden en finishte als tweede.

Het gat tussen Hamilton en Verstappen bedraagt nu 14 punten, omdat de Red Bull-coureur een extra punt pakte door de snelste ronde neer te zetten. Hamilton staat na vier races op 94 punten, Verstappen op 80.

1000 man publiek

Vorig seizoen werd Verstappen tweede op Circuit de Barcelona-Catalunya, achter de uiteindelijke wereldkampioen Hamilton. Vijf jaar geleden pakte Verstappen zijn eerste zege in de Formule 1 in Barcelona. Zijn totaal staat nu op elf gewonnen races.

Bij de Grote Prijs van Spanje waren duizend Formule 1-fans welkom. Leden van het Catalaanse circuit in Barcelona mochten de race vanaf de hoofdtribune volgen, meldde de organisatie. Via loting onder de leden zijn de beschikbare plaatsen verdeeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van