Na horrorcrash

Geen sprake van verzoening wielrenners Jakobsen en Groenewegen: 'Geen excuses'

06 mei 2021 21:03 Aangepast: 06 mei 2021 21:23

Wielrenner Fabio Jakobsen heeft vanuit Portugal zijn onvrede uitgesproken over de handelwijze van Dylan Groenewegen. Beide renners troffen elkaar begin april, zo'n acht maanden nadat Jakobsen door toedoen van Groenewegen zwaar ten val was gekomen in een sprint tijdens de Ronde van Polen.

Het was een goed gesprek, liet Groenewegen weten. Jakobsen ziet dat anders. "Dylan heeft niet persoonlijk zijn excuses aangeboden en toonde geen bereidheid enige verantwoordelijkheid te nemen voor zijn acties", meldde Jakobsen op sociale media.

Schorsing van negen maanden

Groenewegen keert zaterdag na een schorsing van negen maanden terug in het peloton in de Ronde van Italië. De sprinter van Jumbo-Visma wilde vorige week over zijn ontmoeting met Jakobsen niet al te veel kwijt, maar zei dat het een prettig gesprek was geweest en dat beiden hun hart hadden kunnen luchten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jakobsen terug op de racefiets na enorme crash: 'Het was een hele reis'

"Ik ben verrast met wat Dylan Groenwegen heeft verteld over onze ontmoeting", schrijft Jakobsen. "Het gesprek was bedoeld om begrip voor elkaar te krijgen voor wat er is gebeurd in Polen. Het was de bedoeling dat de inhoud van het gesprek vertrouwelijk zou zijn, alleen bestemd voor ons en onze juridische teams. Ik ben teleurgesteld dat Dylan er toch in het openbaar over heeft gesproken. Dat zal ik niet doen."

Jakobsen, die momenteel met zijn ploeg Deceuninck - Quick-Step deelneemt aan de Ronde van de de Algarve, zou er graag met Groenewegen zelf uitkomen, maar zinspeelt ook op juridische acties. "It takes two to tango", besluit hij zijn reeks tweets.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fabio Jakobsen nog steeds in coma gehouden na zware valpartij gisteren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore