Sport

Hamilton wint GP van Portugal, Verstappen tweede (zonder extra WK-punt)

02 mei 2021 17:50

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix in Portugal gewonnen. Max Verstappen werd tweede. Even leek het erop dat hij een extra punt had weten te bemachtigen vanwege het rijden van het snelste rondje, maar dat werd toch niet goed gerekend.

Max Verstappen reed voor wat hij waard was in de Grote Prijs van Portugal en kon zich meten met zijn concurrenten van Mercedes, maar de zege zat er net niet in. De coureur van Red Bull eindigde op het circuit van Portimão als tweede. Hij moest Lewis Hamilton voor zich dulden. De zevenvoudig wereldkampioen boekte al zijn 97e zege in de Formule 1.

Verstappen begon de race vanaf plek 3, maar wist al vroeg in de wedstrijd de tweede plek te bemachtigen:

 

Valtteri Bottas, die van poleposition was gestart, zag tijdens de race zowel zijn teamgenoot Hamilton als Verstappen voorbijkomen en finishte als derde. De Mexicaan Sergio Pérez, de tweede coureur bij Red Bull, werd vierde.

Toch géén extra punt

In de slotfase leek het er op dat Verstappen nog een bonuspunt voor het WK-klassement had weten te bemachtigen, door het snelste rondje van de dag te rijden:

Maar dit punt werd even later toch ingetrokken, omdat hij even buiten de baan zou hebben gereden. 

De strijd in het wereldkampioenschap blijft onverminderd spannend. Hamilton liep weliswaar wat punten uit, maar het verschil met nummer 2 Verstappen is na drie races nog altijd niet groot.

Extra WK-punt?

Tijdens iedere Grand Prix kunnen coureurs punten verdienen als ze in de top 10 van een race weten te finishen. De winnaar van een race krijgt 25 punten, de tweede krijgt er 18, nummer drie krijgt er 15, etcetera. 

Sinds 2020 krijgt de rijder van de snelste ronde ook nog een bonuspunt.

Aan het einde van het seizoen is de coureur met de meeste punten kampioen. Bij een gelijke stand wordt gekeken naar wie de meeste overwinningen op zijn naam heeft.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore