4-0

Oppermachtig Ajax wint van Emmen en grijpt 35ste landstitel

02 mei 2021 16:20 Aangepast: 02 mei 2021 18:12
Ajacieden vieren de 1-0 tegen Emmen Beeld © ANP

Ajax is voor de 35ste keer kampioen van Nederland geworden. De Amsterdammers waren eigenlijk al niet meer te achterhalen na de zege vorige week op AZ, maar na de overwinning op Emmen vandaag is het kampioenschap echt een feit.

Tegen Emmen kwam Ajax al vroeg op voorsprong. Na 10 minuten schoot Jurriën Timber van een meter of 16 richting het doel van keeper Michael Verrips, die zijn handen net niet stevig genoeg tegen de bal kreeg. 

Kopballen

Ajax begon ook de tweede helft meteen sterk. In de eerste minuten werden meerdere aanvallen opgezet en in de 61ste minuut wist Sébastien Haller de 2-0 rustig binnen te tikken na een voorzet van Davey Klaassen.

Nog geen vijf minuten later scoorde Devyne Rensch de 3-0 met een kopbal, en in de 74ste minuut kopte Klaassen, na een snoekduik, de bal opnieuw binnen: 4-0. 

Feestje

Supporters van Ajax hadden zich verzameld bij de Johan Cruijff ArenA. Daar werden de doelpunten gedurende de wedstrijd uitbundig gevierd: 

Vuurwerk

Een grote schare voetbalsupporters heeft zich verzameld rondom het voetbalstadion. Bij de eerste doelpunten voor Ajax tijdens de mogelijke kampioenswedstrijd tegen FC Emmen werd buiten flink gejuicht.

Soms wordt op het plein vuurwerk afgestoken en tijdens het bier drinken wordt er gezongen. Volgens verslaggever Sander Paulus zijn er duizenden mensen aanwezig bij de Arena: 

Te druk

De Gemeente Amsterdam riep fans op om niet meer naar de Johan Cruijff Boulevard bij de Arena te komen, omdat het er te druk werd. Burgemeester Femke Halsema had eerder al een noodverordening afgekondigd voor het Leidseplein en de nabije omgeving. Terrassen op het Leidseplein bleven ook dicht. 

Geen officiële huldiging

Ondanks het feit dat Ajax met de winst op Emmen de landstitel te pakken heeft, krijgt de club geen officiële huldiging aangeboden. De KNVB zal wel de kampioensschaal aan aanvoerder Dusan Tadic in het stadion uitreiken.

Ajax wil supporters toch een beetje bij de titel te betrekken, vooral via televisie en sociale media. Ook de gemeente zelf zal, als Ajax kampioen is, in de stad zichtbaar maken hoe 'ongelofelijk trots we zijn op onze ploeg, beloofde Halsema.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zondag noodverordening op Leidseplein vanwege kampioenschap Ajax

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore