Formule 1

Nu is het wél raak: Verstappen troeft Hamilton af en wint GP op Imola

18 april 2021 17:06 Aangepast: 18 april 2021 17:13
Max Verstappen

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Emilia Romagna gewonnen. Verstappen startte op plek 3, maar had de leiding al snel in handen. Lewis Hamilton werd tweede.

De Grote Prijs van Emilia Romagna in de Formule 1 werd halverwege kort stilgelegd na een zware crash. De wedstrijdleiding besloot de rode vlag uit te hangen na een botsing tussen Mercedes-coureur Valtteri Bottas en George Russell van Williams op het lange rechte stuk op het circuit van Imola.

Beide bolides raakten elkaar op hoge snelheid en vlogen de vangrails in.

Middelvinger

Bottas en Russell gaven elkaar de schuld van de crash. De Fin stak zelfs zijn middelvinger op naar de Brit toen die verhaal kwam halen.

Er lag zoveel rommel op de baan, dat de wedstrijdleiding besloot om de race stil te leggen. De overige coureurs moesten hun auto in de pitsstraat parkeren.

Hamilton 

Max Verstappen had de leiding al vroeg in handen. Vlak voor de botsing tussen Bottas en Russell was Lewis Hamilton van de baan gegleden. De Britse kopman van Mercedes lag op de tweede plek en maakte een zeldzame fout in de achtervolging op Verstappen.

De wereldkampioen moest naar de pits om een nieuwe voorvleugel te halen. Hamilton viel terug naar de negende plek.

Nat circuit

Enkele rondes daarvoor waren Verstappen en Hamilton naar binnen gegaan om hun regenbanden (intermediates) in te wisselen voor normale banden. Een forse regenbui voorafgaand aan de race had ervoor gezorgd dat het circuit nat was bij de start. Het duurde lang voordat de baan opdroogde.

Verstappen ging een ronde eerder naar binnen dan Hamilton, die op dat moment vlak achter hem reed. De pitsstop van Red Bull verliep een stuk sneller dan de stop van de Mercedes-coureur een ronde later. Verstappen nam daardoor de leiding in de race weer over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore