Op 't nippertje

Fotofinish: Belg Wout van Aert wint Amstel Gold Race met een millimeter

18 april 2021 17:20 Aangepast: 18 april 2021 18:16
Winnaar Wout van Aert na de finish Beeld © ANP

Het was op het nippertje, maar de Belgische Wout van Aert heeft zojuist de Amstel Gold Race gewonnen. Hij finishte de race voor de Britse Tom Pidcock en de Duitser Maximilian Schachmann. De drie kwamen bijna tegelijk over de finish, er moest een foto aan te pas komen om vast te stellen wie de winnaar was.

De wedstrijdleiding kon na de finish niet meteen een winnaar aanwijzen, maar na het bekijken van de beelden, gebeurde dat alsnog: 

De 26-jarige Van Aert was na 218,6 kilometer de snelste in de sprint in Vilt. Het is de eerste zege van Van Aert in de Limburgse klassieker. 

Afgesloten parcours

De Amstel Gold Race ging vorig jaar niet door vanwege de coronacrisis, maar werd vandaag weer verreden op een afgesloten parcours rond Valkenburg van bijna 17 kilometer, over de Geulhemmerberg, Bemelerberg en de Cauberg. De organisatie deed er met hekken en toegangscontroles alles aan om toeschouwers te weren.

Eerder vandaag wist Marianne Vos voor de eerste keer de Amstel Gold Race op haar naam geschreven. De 33-jarige wielrenster van Jumbo-Visma was na zeven ronden op een lokaal parcours de snelste in Vilt na 116 kilometer. Ze bleef in de sprint Demi Vollering en Annemiek van Vleuten nipt voor.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marianne Vos wint Amstel Gold Race na ultieme sprint

Mathieu van der Poel, in 2019 winnaar van de Nederlandse wielerklassieker, deed vandaag niet mee. De alleskunner op de fiets richt zich al op het mountainbikeseizoen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore