Sport

Tennissters ten koste van China verder in Billie Jean King Cup

17 april 2021 19:50

De Nederlandse tennissters hebben zich geplaatst voor de volgende fase van het toernooi om de Billie Jean King Cup. Het team van coach Paul Haarhuis was op het gravel in de Maaspoort in Den Bosch te sterk voor China: 3-2.

Demi Schuurs en Arantxa Rus bezorgden Nederland in het afsluitende dubbelspel het beslissende punt door in twee sets te winnen van Shuai Zhang en Yifan Xu: 6-1 6-4. Rus had er voorafgaand aan die partij al voor gezorgd dat Oranje op gelijke hoogte kwam. Ze stond met 6-4 4-3 voor toen Xinyu Wang met een blessure opgaf. Lesley Pattinama-Kerkhove, die de geblesseerde Kiki Bertens verving, startte de dag met een nederlaag tegen Xiyu Wang (3-6 7-5 4-6). Vrijdag hadden Nederland en China beide één partij gewonnen.

Nederland plaatste zich dankzij de winst voor de kwalificatieronde voor het eindtoernooi van de Billie Jean King Cup, de opvolger van de Fed Cup. Voor Haarhuis was het zijn laatste partij op de bank. In december maakte hij bekend na de ontmoeting met China te stoppen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore