Europa League

Kwartfinale is eindstation: Ajax krijgt met gelijkspel tegen Roma niet wat het verdient

15 april 2021 22:52 Aangepast: 15 april 2021 23:42
Ajacied David Neres vanavond in Rome. Beeld © ANP

Beter voetballen en toch uitgeschakeld worden: het overkwam Ajax in de kwartfinale van de Europa League. Ook in de tweede wedstrijd tegen AS Roma waren de tekortkomingen van de Italiaanse ploeg volop zichtbaar. Maar Ajax kon geen vuist maken en trok, na de nederlaag vorige week in Amsterdam, met een gelijkspel aan het kortste eind (1-1).

Voor rust speelde Ajax geen onaardige wedstrijd. Het kreeg een paar kansjes en zag de tussenkomst van de VAR in de 38ste minuut niet gehonoreerd toen aanvoerder Dusan Tadic in het strafschopgebied van Roma beet werd gepakt. Dat was een kwartier nadat verdediger Sean Klaiber het veld had moeten ruimen, mogelijk met een hamstringblessure. Perr Schuurs was zijn vervanger.

Te vroeg gejuicht

Brian Brobbey, na rust in het veld gekomen voor Antony, zorgde al na een paar minuten voor de openingstreffer. Hij werkte een pass van Schuurs behendig in het doel.

In de 56ste minuut leek het erop dat Ajax zijn droom waarmaakte toen Tadic de 0-2 binnen prikte. Maar het gejuich kwam te vroeg: aan het doelpunt ging een schermutseling vooraf waarbij Tagliafico volgens de VAR de fout inging. De scheidsrechter volgde het advies op en keurde de goal af.

Ajax juicht na de 0-1 van Brobbey. Ajax juicht na de 0-1 van Brobbey.

In de 72ste minuut deed Roma wat terug. Edin Dzeko wist wel raad met een bal die hij toevallig in de voeten kreeg en rondde beheerst af. Voor Ajax bleek het de genadeslag.

Trainer Ten Hag probeerde nog iets te forceren door in de 83ste minuut aanvallers Lassina Traoré (voor Neres) en Oussama Idrissi (voor Schuurs) in te brengen, maar Roma speelde de wedstrijd beheerst uit. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore