Ga naar de inhoud
Sport

Sportbonden uiten zorgen aan politiek over aanpak matchfixing

Sportkoepel NOC*NSF heeft samen met voetbalbond KNVB en tennisbond KNLTB een dringend verzoek gedaan aan de politiek om haast te maken met de aanpak van matchfixing. De sportbonden maken zich "grote zorgen" om de "geringe urgentie" bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ze hebben daarom een brandbrief gestuurd naar demissionair minister Sander Dekker van Rechtsbescherming en die zorgen ook gedeeld met de partijen in de Tweede Kamer.

De betrokken partijen zijn erachter gekomen dat met de nieuwe kansspelwet signalen van mogelijke matchfixing niet, zoals gewenst, rechtstreeks door gokbedrijven met sportbonden gedeeld zouden worden. Die signalen gaan eerst naar een overheidsinstantie, de Financial Intelligence Unit (FIU). De sportbonden zijn bang dat ze daardoor pas heel laat of zelfs niet op de hoogte worden gebracht als er signalen zijn dat wedstrijden van buitenaf worden beïnvloed.

Sinds 1 april kunnen ook grote buitenlandse online-kansspelaanbieders een vergunning aanvragen bij de Kansspelautoriteit. Op 1 oktober gaat de gokmarkt in Nederland open.

Bron: ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore