Ga naar de inhoud
Crematie in besloten kring

Fakkels en applaus: erehaag langs afscheidsroute Bibian Mentel

Beeld © RTL Nieuws

De maandag overleden paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel wordt vandaag gecremeerd in Laren. De crematie zelf is vanwege de beperkingen door het coronavirus in besloten kring.

Maar de familie wil vrienden, kennissen en andere belangstellenden toch de gelegenheid geven afscheid te nemen van de sportvrouw, die jarenlang vocht tegen kanker en uitgroeide tot een paralympisch icoon met drie gouden medailles. Een speciale afscheidsroute is uitgezet, waarlangs een erehaag zal werd gevormd.

Van Loosdrecht naar Laren

Die route begon in Loosdrecht en loopt via Hilversum naar het crematorium in Laren, waar Mentel door militairen naar binnen zal worden gedragen. De tocht begon om 09.00 uur. 

Zo zag die tocht eruit:

'Ze bracht kleur in de wereld', emotioneel afscheid van Bibian Mentel

02:11
Een emotioneel afscheid van Bibian Mentel.

Mentel overleed op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De sportvrouw werd op 27-jarige leeftijd al getroffen door botkanker. Daardoor moest haar onderbeen worden geamputeerd.

Bedroefde
Lees meer
Bedroefde reacties op overlijden Bibian Mentel: 'In alles was ze supersterk'

Haar overlijden leidde tot een stroom aan reacties van sporters, politici en bekende Nederlanders, die allen haar positivisme, doorzettingsvermogen en veerkracht roemden.

Bekijk ook - Bibian Mentel: positief en bevlogen tot het eind

Bibian Mentel: positief en bevlogen tot het eind

02:07
Bibian Mentel is op 48-jarige leeftijd overleden aan kanker.