Nét te snel af

Hamilton verslaat Verstappen na bloedstollende F1-race

28 maart 2021 18:43 Aangepast: 28 maart 2021 18:54
Max Verstappen. Beeld © ANP

In een bloedstollende race waarin Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar afwisselden als nummer 1, delfde Verstappen het onderspit. Hij werd tweede tijdens de F1-race van Bahrein.

Daarmee greep Verstappen naast de 25 punten die hij in de strijd om het wereldkampioenschap had gekregen als hij wel had gewonnen. Lewis Hamilton was de laatste jaren oppermachtig en werd in totaal al 7 keer wereldkampioen, een hegemonie die Verstappen graag wil doorbreken, maar Hamilton was hem te snel af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BLM-protest én racen in Saoedi-Arabië: in de Formule 1 kan het

De race begon met wat pech. De auto van de teamgenoot van Verstappen Sergio Pérez viel uit tijdens de oefenronde, maar hij kreeg zijn wagen snel weer aan de praat.

Verstappen maakte vervolgens een vliegende start vanaf poleposition, maar wist zijn nummer 1-positie niet vast te houden. Na de eerste pitstop werd hij ingehaald door Hamilton. Vanaf het moment dat Verstappen uit de pits kwam, lag hij 6,5 seconden achter. 

De autocoureur wist de seconden in te lopen en pakte zijn eerste plek terug toen Hamilton een pitstop maakte. Andersom won Hamilton tijd op Verstappen toen hij een pitstop maakte. Zo bleven de twee elkaar afwisselen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Teamgenoot Verstappen valt al voor de start stil

Tot het eind bleef de race spannend, want toen Verstappen 16 ronden voor het eind naar binnen ging, was het gat naar Hamilton bijna 9 seconden. Dat gat werd kleiner en kleiner, maar nu moest Verstappen zijn grote rivaal nog passeren.

Hij haalde Hamilton weliswaar in, maar kon die leidende positie niet vasthouden en zo greep Verstappen net naast de winst. Teamgenoot Pérez eindigde op de zesde plek.

Kijk ook: Max gaat niet winnen, Max moet winnen

Met hun unieke blik kijken de mannen in Slipstream vooruit op een nu al onvergetelijk seizoen. Want kan Max Verstappen dan eindelijk de Mercedessen verslaan?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore