Sport

Utrecht gaat opnieuw voor de start van de Vuelta

25 maart 2021 21:40

Utrecht verwelkomt volgend jaar graag alsnog de Ronde van Spanje. De Spaanse etappekoers zou vorig jaar in Utrecht beginnen, maar dat ging als gevolg van de coronapandemie niet door. De organisatie moest toen de route aanpassen en besloot de Vuelta helemaal in Spanje te houden.

Donderdag heeft de gemeenteraad van Utrecht opnieuw de ambitie uitgesproken de start van de Vuelta in 2022 te willen huisvesten. Dit tot grote vreugde van wethouder Klaas Verschuure: "Vandaag heeft Utrecht koers gezet in de goede richting. We kijken er naar uit om in 2022, rond de 900e verjaardag van onze stad, de Vuelta te ontvangen en er een prachtig stadsfeest van te maken." Hij heeft de gemeenteraad eerst wel moeten beloven dat de organisatie van dit evenement binnen budget blijft.

Of de stad ook echt de start krijgt, is nog niet duidelijk. Momenteel onderzoekt de Spaanse organisatie van de Vuelta wat de mogelijkheden zijn om alsnog de wielerwedstrijd in Nederland te laten beginnen. Vorig jaar zouden er drie etappes zijn over Nederlands grondgebied: een ploegentijdrit met start en finish bij de Jaarbeurs in Utrecht, een rit van Den Bosch naar Utrecht en een rit met start en finish in Breda.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore