Sport

Overtuigende James Wade wint UK Open 2021

07 maart 2021 22:22 Aangepast: 07 maart 2021 23:52
Beeld © Getty Images

James Wade heeft het UK Open van 2021 op zijn naam geschreven. De Engelsman won met 11-5 van Luke Humphries. Humphries was in de halve finale veel te sterk voor Michael van Gerwen, maar kon het in de finale niet bolwerken tegen Wade.

Zo goed als Luke Humphries was op het finishen tegen Michael van Gerwen, zo stroef ging het in de openingsfase tegen James Wade. ‘Cool Hand Luke’ was niet zo koel en daarbij kwam ook nog dat Wade een 150-finish uitgooide en zo stond ‘The Machine’ al snel op een 4-1 voorsprong.

Humphries mocht vervolgens beginnen aan de tweede sessie en moest zich terug zien te knokken in de wedstrijd. Dit lukte de man uit Newbury niet echt, omdat de eerste vier legs werden gewonnen door degene die hem ook begonnen was. Tot overmaat van ramp zag Humphries dat hij voor een tweede keer een break tegen kreeg en zo stond het 7-3 voor Wade. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wade overklast wereldkampioen Price en bereikt finale

In de tien legs die waren gespeeld zijn er maar twee breaks geweest. In de derde sessie kwamen daar ook geen breaks bij, al had Humphries daar wel de kansen voor: 10-5. Wade kwam vervolgens geen moment meer in gevaar en alleen een derde pauze stond zijn overwinning nog in de weg. Na die pauze maakte Wade het vakkundig af en zo was zijn derde titel op de UK Open een feit.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes UK Open 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore