Sport

Tennisster Bertens bij rentree kansloos tegen Ostapenko

01 maart 2021 17:15 Aangepast: 01 maart 2021 17:15

Tennisster Kiki Bertens heeft bij haar rentree op de Qatar Open een forse nederlaag geleden. De 29-jarige tennisster ging op het toernooi van Doha in de eerste ronde met 6-0 6-2 onderuit tegen de Letse Jelena Ostapenko.

Voor Bertens was het de eerste partij sinds haar uitschakeling in oktober op Roland Garros. Daarna onderging ze een operatie aan haar achillespees. Bertens was niet op tijd hersteld om deel te nemen aan de Australian Open. Ze startte in Doha als de nummer 11 van de wereldranglijst en was als vijfde geplaatst.

Ostapenko gunde Bertens geen tijd om even te wennen na de lange afwezigheid. De 23-jarige Letse brak meteen de opslag van Bertens en deed dat daarna in de eerste set nog twee keer om met harde winners met 6-0 de set te pakken.

In de tweede set brak Ostapenko Bertens op 2-1 met sterke returns en een serie winners. Die break kwam Bertens, die duidelijk nog onwennig was, niet meer te boven. Na een dubbele break kon de nummer 49 van de wereld op 5-1 serveren voor de wedstrijd, maar Bertens brak nog een keer terug. Op de opslag van de Nederlandse sloeg Ostapenko een game later alsnog toe.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore