PSV-talent

Teamgenoten en club klaar met Ihattaren: 'Niet gedragen als een prof'

28 februari 2021 15:00 Aangepast: 28 februari 2021 15:01

Mohamed Ihattaren is buiten de selectie van PSV gelaten na een aanvaring met trainer Roger Schmidt. Dat zei de Duitse trainer in aanloop naar de thuiswedstrijd met Ajax. "Ihattaren heeft zich donderdag niet gedragen zoals je dat van een prof mag verwachten. Weinig inzet, weinig teamdiscipline. Daarom hebben we deze beslissing genomen", zegt Schmidt.

Schmidt lijkt dit keer niet alleen te staan. In een verklaring op de site, schrijft de club: "De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen." 

Het is de tweede keer dit seizoen dat Ihattaren en PSV-coach Schmidt een conflict hebben. Schmidt liet de 19-jarige middenvelder in september in de uitwedstrijd tegen FC Groningen op de bank starten omdat Ihattaren op de training niet met de juiste houding op het veld stond.

Omhelzing

Toen Ihattaren halverwege december tegen FC Utrecht voor het eerst dit seizoen scoorde, liep hij naar de zijlijn en omhelsde Schmidt. Daarmee leek het goed te zitten tussen de twee.

Schmidt met Ihattaren Schmidt met Ihattaren

Vorige week ontbrak Ihattaren in de uitwedstrijd tegen Olympiakos in de Europa League en thuiswedstrijd tegen Vitesse in de selectie omdat hij ziek was. Tegen Olympiakos (het thuisduel) keerde hij donderdag terug in de groep.

Felicitaties voor Ajax?

Na die wedstrijd, waarin PSV werd uitgeschakeld en Ihattaren niet in actie kwam, feliciteerde Ihattaren via Instagram Ajacied Ryan Gravenberch voor het bereiken van de volgende ronde. Ook gaf hij een 'like' bij een foto van Ajax-spits Brian Brobbey.  

Ihattaren in duel tegen Ajax, eerder dit seizoen Ihattaren in duel tegen Ajax, eerder dit seizoen

Het conflict tussen Schmidt en Ihattaren komt PSV niet goed uit.

De Eindhovense club is al een tijd in gesprek met de Utrechter en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola om zijn in de zomer van 2022 aflopende contract te verlengen. "Ik laat alles aan Mino over. Daar heb ik vertrouwen in. Ik laat alles op me afkomen. Ik heb het echt naar mijn zin in Eindhoven", zei Ihattaren in december na de uitwedstrijd tegen RKC.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore