Europa League

Neres geeft Lille kort voor tijd de genadeklap: Ajax naar laatste 16

25 februari 2021 20:50 Aangepast: 25 februari 2021 21:59
De Ajacieden Alvarez en Neres vieren de winnende treffer. Beeld © ANP

Ajax maakte het zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Lille af en toe knap lastig. Maar dankzij de treffer van David Neres vlak voor tijd gingen de Amsterdammers opnieuw met de zege aan de haal: 2-1. Na de overwinning vorige week op Franse bodem wist Ajax zich te scharen bij de laatste zestien ploegen van het Europa League-toernooi.

De eerste kansen in de Johan Cruijff Arena waren voor Lille. Ajax ontkwam al in de 4de minuut aan een vroege achterstand toen Martinez een Franse inzet op de doellijn wegwerkte. 

Ajax op voorsprong

Ruim tien minuten later was het Ajax dat op voorsprong kwam. Uit een vrije trap, genomen door aanvoerder Tadic, kopte Klaassen beheerst in: 1-0.

Met kansjes over en weer bereikten beide ploegen de rust. In de extra tijd was het nog even spannend voor Ajax toen de Schotse scheidsrechter Collum, na de eerste hoekschop van Lille, een vermeende overtreding van Antony door de VAR liet beoordelen. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Zoveel geluk had Ajax in de 78ste minuut niet. Nadat Collum opnieuw de VAR had geraadpleegd, ging de bal op de stip na een overtreding van Martínez, die David van achter een duw gaf. Yusuf Yazici wist met het buitenkansje wel raad: 1-1.

Ouderwets billenknijpen

Daarna was het voor de Amsterdammers ouderwets billenknijpen geblazen. Totdat Neres in de 88ste minuut, op aangeven van Brian Brobbey, voor de bevrijdende 2-1 zorgde.

Met de overwinning plaatst Ajax zich dus voor de achtste finales, die op 11 en 18 maart worden afgewerkt. De loting is morgen.

Bekijk ook: 'We mogen geen informatie geven aan Onana'

Ajax-directeur Edwin van der Sar vertelde vandaag over de dopingzaak waar keeper Onana in is verwikkeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore