Ga naar de inhoud
Sport

Rutte: geen uitzondering voor schaatswedstrijden op natuurijs

Er komt geen toestemming voor schaatswedstrijden op natuurijs, mocht de komende vorstperiode daar lang genoeg voor aanhouden. Dat heeft minister-president Mark Rutte gezegd tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad.

Schaatsbond KNSB hoopte op een uitzondering van de strenge coronaregels, maar die komt er niet, maakt de premier duidelijk.

Begrip

De schaatsbond heeft begrip voor de beslissing. "We hebben een enorme passie voor de schaatssport, zeker als er natuurijs in aantocht is", zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. "Maar wij zien uiteraard ook het grotere belang van de volksgezondheid en de noodzaak om deze coronapandemie zo snel mogelijk een halt toe te roepen."

Willem Hut, de competitieleider van het marathonschaatsen, zei donderdag met het ministerie van VWS in gesprek te willen over de mogelijkheid tot wedstrijden op natuurijs. Demissionair premier Mark Rutte maakte tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad bekend dat die uitzondering er niet komt.

Bron: ANP