Sport

Waterpolosters na winst om ticket voor Tokio tegen Griekenland

22 januari 2021 21:15 Aangepast: 22 januari 2021 21:21

De Nederlandse waterpolosters zijn nog één overwinning verwijderd van kwalificatie voor de Olympische Spelen. Na de overwinning op Kazachstan in de kwartfinale (19-6) van het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst wacht nu Griekenland in de halve eindstrijd. De twee nog beschikbare tickets voor Tokio gaan naar de beide winnaars van de semi-finales.

Simone van der Kraats was de topschutter, met 6 treffers. Sabrina van der Sloot maakte er 3, Maud Megens, Iris Wolves, Bente Rogge en Brigitte Sleeking 2. "We hebben geprobeerd ons goed op dit duel voor te bereiden", zei Rogge bij Ziggo Sport. "Snel spelen, snel afronden en dat tot de laatste seconde vasthouden. Maar in ons hoofd waren we eigenlijk al met de wedstrijd tegen Griekenland bezig."

Griekenland versloeg Slowakije in de kwartfinale, 22-3. Oranje had deze tegenstander eerder met 22-2 overwonnen. De ontmoeting tussen Nederland en Griekenland is zaterdag (aanvang 18.00 uur).

De andere halve finale gaat tussen Hongarije en Italië. Zondag wordt er nog wel een finale gespeeld, maar die is na het verdelen van de tickets voor Tokio niet meer dan een formaliteit.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore