Ga naar de inhoud
WK Darts

Van Duijvenbode via beslissende leg naar kwartfinale WK

Dirk van Duijvenbode Beeld © Getty Images

Het is Dirk van Duijvenbode gelukt om de kwartfinale van het WK Darts te halen. De 28-jarige Nederlander boog tegen de als twaalfde geplaatste Glen Durrant een 3-1 achterstand om in een 4-3 overwinning.

Van Duijvenbode voltooit comeback tegen Durrant

01:23
Samenvatting Van Duijvenbode - Durrant

Vanaf het begin van de wedstrijd was Van Duijvenbode scorend de betere speler. Toch was het Durrant die de eerste set won, nadat hij twee keer een break wist te forceren. In de tweede set leek de Nederlander snel orde op zaken te stellen, aangezien hij zijn tegenstander direct wist te breaken en drie pijlen kreeg voor een 2-0 voorsprong. Van Duijvenbode miste en zag Durrant vanaf 154 gelijkmaken. De set kwam uiteindelijk aan op een vijfde leg, maar opnieuw miste 'Aubergenius' drie pijlen op de dubbel.

Na de tweede onderbreking wist de 28-jarige darter uit Katwijk aan Zee zijn eerste set te winnen. Ook begon hij sterk aan de vierde set door een 129 finish te gooien. Echter miste Van Duijvenbode opnieuw kansen op 2-0, waardoor Durrant gelijk kon maken. De Engelsman behield zijn eigen leg en wist zijn tegenstander opnieuw te breaken voor een 3-1 voorsprong in sets.

Darter
Lees ook:
Darter 'Aubergenius' profiteert van bijnaam: 'Blijft echt hangen'

In de vijfde set gingen de eerste drie legs met de darts mee. Durrant leek via zijn eigen leg 2-2 te maken, om één leg van de zege te komen. De nummer twaalf van de wereld miste, waarna Van Duijvenbode op prachtige wijze 92 uitgooide. Ook in de zesde set was het 'Aubergenius' die als enige een break wist te forceren en wel vanaf 170. Hierdoor slaagde de Nederlander erin om een beslissende set af te dwingen.

In deze beslissende set was het Durrant die direct een break wist te plaatsen. Van Duijvenbode maakte direct 1-1, waarna de daaropvolgende twee legs met de darts mee gingen. In een allesbeslissende laatste leg kwam 'Aubergenius' als eerste op een dubbel en deze wist hij met zijn tweede pijl te raken. Voor een plaats in de halve finale neemt hij het vrijdag op tegen niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Van Duijvenbode 'piste in zijn broek' van de spanning: 'Maar ik vond dat wel leuk!'

04:50
Van Duijvenbode 'piste in zijn broek' van de spanning: 'Maar ik vond dat wel leuk!'
Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter WK Darts 2021