Sport

Slecht begin breekt Van der Voort op tegen Gurney

30 december 2020 14:10 Aangepast: 30 december 2020 16:23
Daryl Gurney Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het WK te bereiken. Gemiste kansen in de eerste set braken hem in het vervolg van de partij op: 4-2.

Zowel in de eerste als in de tweede leg van de wedstrijd miste Van der Voort twee pijlen op de dubbels. Gurney profiteerde er beide keren van (o.a. met een 125-finish) en pakte de set die Van der Voort was begonnen met 3-1. In de tweede set mist de Nederlander wederom twee dubbels in de eerste leg, maar brak hij zijn tegenstander twee legs later knap met een 111-finish. Nadat beide spelers kansen lieten liggen om de set te pakken, was het Van der Voort die via de dubbel tien op 1-1 in sets kwam.

Bijna negendarter

De derde set mocht weer door Van der Voort worden begonnen, maar Gurney begon direct te breaken met een 10-darter. Dat had nog één dart beter gekund, ware het niet dat de Noord-Ier de dubbel twaalf miste voor een negendarter. Opnieuw moest Van der Voort in de achtervolging in zijn eigen set, maar hij kon niet voorkomen dat de set met 3-1 naar Gurney ging. Ook in de vierde set kon ‘The Dutch Destroyer’ geen potten breken: nadat de eerste drie legs met de darts meegingen was het Gurney die via een 120-finish een break forceerde en daarmee op 3-1 in sets kwam.

In set vijf ging het allemaal een stuk beter voor Van der Voort: hij brak Gurney in de tweede leg met een 64-finish en won de set knap met 3-0. Even was er hoop dat de Nederlander de wedstrijd nog kon omdraaien, maar hij kreeg het niet voor elkaar op Gurney te breaken in de set van de Noord-Ier. In de vierde leg van de zesde set begon Van der Voort met twee bouncers, maar nadat Gurney zes matchdarts miste kon de Nederlander alsnog zijn eigen leg behouden. Hij moest Gurney’s leg afpakken om er 3-3 in sets van te maken, maar slaagde daar niet in. Van der Voort miste de bulls-eye voor een 135-finish, waarna Gurney via de dubbel zestien de wedstrijd binnen haalde: 4-2.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore