WK Darts

Noppert na goed begin ten onder tegen Chisnall

29 december 2020 20:18 Aangepast: 29 december 2020 21:36
Danny Noppert Beeld © Getty Images

Het is Danny Noppert niet gelukt de vierde ronde van het WK Darts te bereiken. De Nederlander begon goed tegen Dave Chisnall, maar verloor met 4-2 van de Engelsman.

De man uit Joure deelt de lakens uit in de openingsfase. De Fries speelt niet groots, maar forceert direct een break door de set van de Engelsman met 3-0 te winnen. Noppert dendert door en schrijft de tweede set ook op zijn naam. De Nederlander checkt tweemaal een 120-finish en gooit ook 67 van het bord om 2-0 in sets voor te komen. Chisnall scoort goed, maar vergeet de dubbels raak te mikken.

Gaandeweg de partij begint Chisnall de overhand te krijgen. Noppert valt qua gemiddelde flink terug. De Fries is zowel scorend als op de dubbels niet opgewassen tegen de nummer acht van de plaatsingslijst. ‘Chizzy’ gunt Noppert na de eerste onderbreking slechts één leg en trekt de stand gelijk: 2-2.

Donkere wolken pakken zich samen boven Noppert in het Alexandra Palace. Chisnall gooit steeds vaker een maximale score en de Nederlander moet alle zeilen bijzetten om in het kielzog te blijven van de Engelsman. Een enkele keer lukt de Nederlander dat door een 160-finish te gooien.

‘Chizzy’ komt 3-2 voor en break Noppert in de openingsleg van de zesde set. Het verzet van de Fries is definitief gebroken en het is Chisnall die via tops een plek in achtste finales veiligstelt. In de volgende ronde neemt de Engelsman het op tegen Dimitri van den Bergh.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore