WK Darts

Van Duijvenbode na heerlijk duel naar vierde ronde WK

28 december 2020 15:03 Aangepast: 28 december 2020 16:30
Dirk van Duijvenbode Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Met groot machtsvertoon heeft Dirk van Duijvenbode de vierde ronde van het WK Darts behaald. In een heerlijke wedstrijd was 'Titan' uiteindelijk met 4-0 te sterk voor Adam Hunt.

Dirk van Duijvenbode mocht de eerste pijl van de wedstrijd gooien, maar dankzij een zeer knappe 145-finish was de eerste leg voor Adam Hunt. De stand werd echter direct weer gelijk getrokken omdat de Nederlander 170 wist uit te gooien. De twee legs daarna leverden ook een break op, waarna Van Duijvenbode als eerste zijn eigen leg wist te houden en daarmee ook direct de eerste set won.

Ook in de tweede set ging het gelijk op. Hunt was scorend de betere en kreeg ook in iedere leg pijlen op de dubbel. Het was echter Van Duijvenbode die hier genadeloos op toe sloeg en met 3-1 ook de tweede leg wist binnen te halen.

Beste gemiddelde ooit op tv

In de derde set leek Hunt op weg naar zijn eerste setwinst. 'The Hunter' kwam op een 0-2 voorsprong, maar zag dankzij uitstekend finishen van Duijvenbode de stand in de set toch weer gelijk komen. Met een finish van 114 trok 'Titan' de set alsnog naar zich toe, zodat hij een comfortabele 3-0 voorsprong wist te pakken. 

Het gezicht van Hunt sprak daarbij boekdelen, maar desondanks bleef ook de Engelsman vol voor zijn kansen gaan. Op een 2-0 in de vierde set kreeg Van Duijvenbode zijn eerste twee pijlen voor de wedstrijd, maar wist deze niet te benutten. Een leg later was het alsnog raak voor de Nederlander, zodat hij dankzij een 4-0 zege en een gemiddelde van iets meer dan 104 een plek in de vierde ronde wist veilig te stellen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter WK Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore