Sport

Mick Schumacher loopt niet weg voor vergelijking met zijn vader

27 december 2020 11:19

Mick Schumacher vindt het geen probleem dat hij steeds wordt vergelijken met zijn vader Michael Schumacher. "Ik vind het prima, ik stoor me daar niet aan", zegt de 21-jarige Duitse coureur in een interview met Bild. "Natuurlijk moet ik mijn eigen weg volgen. Maar mijn vader is voor mij de beste coureur ooit in deze sport, waarom zou ik daar afstand van nemen?"

Schumacher junior werd dit jaar kampioen van de Formule 2 en debuteert volgend seizoen in de Formule 1 bij het team van Haas. Op 21 maart staat hij in Melbourne voor het eerst aan de start van een grand prix in de koningsklasse. "Dat wordt een speciaal moment. Ik stap dan in de voetsporen van mijn vader, zo kan je dat wel zeggen. Ik denk dat het heel emotioneel wordt. Ik verheug me op deze uitdaging, op de races en het werken met het team."

Vader Michael Schumacher veroverde zeven wereldtitels in de Formule 1. De Brit Lewis Hamilton evenaarde dit jaar het record van de 51-jarige Duitser door ook voor de zevende keer wereldkampioen te worden.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore