Sport

Miedema in het wereldelftal van het jaar

17 december 2020 20:18

Aanvaller Vivianne Miedema is bij het gala FIFA The Best gekozen in het beste elftal van het jaar. De topscorer van Oranje en Arsenal is de enige vertegenwoordiger van het Nederland in het wereldteam. Keepster Sari van Veenendaal, Stefanie van der Gragt, Danielle van de Donk en Lieke Martens waren wel genomineerd, maar haalden de eindselectie niet.

De kandidatenlijst van 55 speelsters, was opgesteld door de internationale spelersvakbond FIFPRO en de mondiale voetbalbond FIFA. Alle profvoetballers ter wereld konden hun stem uitbrengen.

Van Veenendaal kreeg vorig jaar een plek in het wereldelftal van 2019. Ze werd toen ook gekozen tot beste keepster ter wereld.

Online gala

Het FIFA-gala wordt vanwege de coronacrisis online gehouden. Oud-international Ruud Gullit presenteert het prijzenfestival samen met de Engelse sportjournaliste Reshmin Chowdhury vanuit het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich.

Het FIFA-wereldelftal van 2020: Christiane Endler, Lucy Bronze, Wendie Renard, Millie Bright, Delphine Cascarino, Barbara Bonansea, Veronica Boquete, Megan Rapinoe, Pernille Harder, Vivianne Miedema, Tobin Heath.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore