Sport

Max Verstappen: in 2021 er vanaf eerste race meteen bij zitten

14 december 2020 17:53

Max Verstappen hoopt volgend seizoen vanaf de eerste race dichter bij Mercedes te zitten. Dat zei de Formule 1-coureur van Red Bull tijdens de voorvertoning van de documentaire die Ziggo over hem heeft gemaakt.

De Nederlander, die zondag de Grand Prix van Abu Dhabi won, zegt blij te zijn met zijn zege, maar hoopt dat het een opmaat is naar meer en dat hij er in 2021 vanaf het begin meteen bij zit. "We hebben wel vaker aan het einde van het seizoen goede wedstrijden gehad, alleen we verliezen de laatste paar jaar vaak aan het begin dan weer de aansluiting en dat moet volgend jaar natuurlijk anders", aldus Verstappen.

"We hebben natuurlijk een paar zwakheden in de auto gevonden die we dit jaar niet konden aanpassen, maar die wel voor volgend jaar worden aangepast", vervolgt hij. "Ik hoop dat we er vanaf het begin veel dichterbij zitten, dan kan je ook wat meer aanvallen. De eerste paar wedstrijden dit jaar zat je er telkens een halve seconde achter, dus dan kan je gewoon niks uitrichten."

Gehoopt op meer

Zijn vader Jos had zelf ook gehoopt op meer. "We hadden gehoopt dat hij voor het wereldkampioenschap kon vechten. Maar na een, twee wedstrijden zie je al wat een seizoen gaat brengen, en ja: het moet beter", aldus de oud-coureur bij onder meer Benetton, Arrows en Minardi tegen het ANP.

Aan Max heeft het in ieder geval niet gelegen, meent Jos. "Ik vind dat Max het ontzettend goed gedaan heeft, maar de auto moet echt wel sneller worden. Het team weet waar de zwakheden liggen en daar moet echt flink aan gewerkt worden."

Het is voor de 23-jarige Nederlander komend jaar dan ook echt erop of eronder. Max: "Komend jaar gaat de grootste kans zijn van de laatste paar jaren om er echt heel dichtbij te zitten."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore